Paunović: Ponosan sam na igrače

[dropcap]BEOGRAD[/dropcap] Selektor mlade reprezentacije Veljko Paunović nije razočaran poslije eliminacije od Portugala u polufinalu Evropskog prvenstva u Mađarskoj.

“Prezadovoljan sam odnosom mojih igrača prema obavezama i načinu igre na celom Prvenstvu. Ovo je nešto najlepše što mi se desilo u fudbalu, a puno sam prošao u igračkoj karijeri. Momci su bili sjajni, zahvaljujem im se za sve što su uradili tokom celog ciklusa”, rekao je Paunović, a prenosi B92.

‘Orlići’ nisu uspjeli da odbrane šampionski pehar osvojen prošle godine, jer su Portugalci ovoga puta bili uspješniji sa bijele tačke.

“Verujem da javnost u Srbiji može da bude ponosna na njihove igre. Nismo uspeli protiv odličnih Portugalaca. Utakmica je bila izjednačena, a oba tima su se smenjivala u posedu lopte. Nakon penal ruleta, smogli smo snage da čestitamo protivniku”, dodao je Paunović.

Selektor je istakao da je srpska selekcija sastavljena od tri generacije igrača (1995,1996,1997):

“Napravili smo mnogo, prvi put u istoriji Srbije smo se plasirali na Svetsko prvenstvo za igrače do 20 godina. Napravili smo model, koji treba slediti. Prevashodni cilja u mlađim selekcijama je stvaranje igrača za A nacionalni tim, a ovi igrači su na pravom putu da to i postanu. Imali smo veliku podršku direktora, ali i celog Fudbalskog saveza Srbije”, zaključio je selektor.