Sušić zove Zakarića, Cimirota i Stanića

[dropcap]SARAJEVO[/dropcap] Safet Sušić, selektor fudbalske reprezentacije BiH, objaviće u petak imena 23 igrača za početak kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo.

Uz ranije najavljenog Sanjina Prcića, među novajlijama se mogu očekivati i još 3 fudbalera iz Premijer lige BiH. Iako Pape nije želio potvrditi, pretpostavlja se da je riječ o Goranu Zakariću, igraču Dinama na posudbi u Širokom Brijegu, Gojku Cimirotu iz Sarajeva, te Srđanu Staniću iz Željezničara, pišu Nezavisne novine.

“Zvaću najvjerovatnije trojicu iz domaćeg prvenstva za koje smatram da kvalitetom to zaslužuju u ovom trenutku. Ostatak tima činiće fudbaleri koji su nastupali na Mundijalu”, najavio je Sušić.

“Zmajevi” će kvalifikacije otvoriti domaćom utakmicom 9. septembra protiv Kipra, a prethodno će u Tuzli u prijateljskom ogledu ugostiti Lihtenštajn.

“Važno je kvalifikacije otvoriti dobrim i po mogućnosti uvjerljivim rezultatom. Zato nećemo riskirati, već ćemo protiv Kipra igrati u najjačem sastavu. Praveći spisak razmišljao sam i o pozivu za Miroslava Stevanovića i Adnana Zahirovića. Međutim, oni su bez angažmana i nažalost ne mogu ih pozvati, ali im poručujem da ih nikada nisam prekrižio”, izjavio je Sušić i zaključio: “Čim počnu igrati u klubu, moći će očekivati i poziv. Takođe, svi oni koji u budućnosti eventualno budu imali problema u klubovima i ne budu dio ekipe, moraju znati da su im male šanse da ih ponovo zovem u oktobru.”