Novak i Krunićeva na novim ispitima

[dropcap]NJUJORK[/dropcap] Novak Đoković i Aleksandra Krunić osmog dana US opena pokušaće da se plasiraju u četvrtfinale posljednjeg Gren slem turnira u sezoni.

Prvi će na teren Đoković – njegov meč sa Filipom Kolšrajberom drugi je po redu na stadionu Luis Armstrong, poslije duela muškog dubla, piše B92.

Krunićeva će prvi put biti dio večernjeg programa u Njujorku, pošto će se od jedan čas po srednjoevropskom vremenu sastati sa Viktorijom Azarenkom na stadionu Artur Eš.

Novak sa Kolšrajberom rijetko kada ima lak posao, ali uglavnom uspijeva da izađe na kraj sa njime. Jedini put Nijemac je slavio 2009. godine na Rolan Garosu, a Đoković ima ukupno četiri pobjede, uključujući i ovogodišnju u Rimu 4:6, 6:2, 6:1.

Aleksandra Krunić igra turnir karijere – u posljednja dva meča savladala je Medison Kiz i Petru Kvitovu, ali sada je čeka još teži zadatak u vidu dvostruke finalistkinje Viktorije Azarenke. Čini se da Bjeloruskinja polako pronalazi formu poslije povrede, a biće komplikovanija protivnica za Aleksandru, pošto se bolje kreće i od Kvitove i od Kiz.

Derbi dana jeste okršaj Endija Marija i Žo-Vilfreda Conge – Škot ne blista na turniru, izgubio je po set od Hasea i Kuznjecova, dok je Francuz izgledao ubjedljivo u posljednja dva meča. Do sada su igrali 11 puta, Mari vodi sa 9-2, ali je Conga dobio njihov posljednji okršaj, nedavno u Sinsinatiju kada je osvojio i titulu.

Gledaćemo i Serenu Vilijams, Vavrinku, okršaj Nišikorija i Raonića, kao i Jelenu Janković, koja sa Klarom Koukalovom u konkurenciji parova za suparnice ima treće nositeljke Karu Blek i Saniju Mirzu.

Stadion Artur Eš, od 17.00:

Flavija Peneta – Kejsi Delakva

Serena Vilijams – Kaja Kanepi

Žo-Vilfred Conga – Endi Mari

od 1.00:

Aleksandra Krunić – Viktorija Azarenka

Kei Nišikori – Miloš Raonić

 Stadion Luis Armstrong, od 17.00:

B. Brajan/M. Brajan – Klan/Smiček

Novak Đoković – Filip Kolšrajber

Jekaterina Makarova – Eženi Bušar

Stan Vavrinka – Tomi Robredo