Nole staje na ludi kamen

[dropcap]SVETI STEFAN[/dropcap] Najbolji srpski teniser svih vremena Novak Đoković i njegova vjerenica Jelena Ristić danas bi trebalo da pred matičarem u Crnoj Gori izgovore sudbonosno “da” i brakom krunišu 8 godina veze.

Iako su mediji prenijeli da je Nole dobio blagoslov od mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija da se tokom posta obavi i crkveno vjenčanje, iz Srpske pravoslavne crkve juče je stigao demanti u kojem stoji da je Amfilohije čestitao Novaku pobjedu na Vimbldonu i povratak na vrh liste najboljih tenisera svijeta i da blagosilja njegovu bračnu zajednicu s Jelenom, ali da se vjenčanje u crkvi može obaviti tek nakon završetka posta (poslije 12. jula), prenose Nezavisne novine.

Svečni čin vjenčanja i dva dana slavlja na svadbi vijeka, kako su sprski mediji nazvali Noletovo stajanje na ludi kamen, biće održana na ostrvu Sveti Stefan uz maksimalno obezbjeđenje.

Srpski teniser je u proteklom periodu nekoliko puta zamolio da vjenčanje ostane intiman čin, ali sedma sila u Srbiji i regionu je s velikom pažnjom pratila dešavanja na Crnogorskom primorju.

“Jedino što želimo je da u miru i sreći proslavimo venčanje. Mirno, s najbliskijim prijateljima s kojima smo dugo u prošlosti delili i dobre i loše trenutke”, kazao je nedavno Nole.

Juče je objavljeno i da će na svadbi na Svetom Stefanu biti oko 150 gostiju, koji će nakon današnjeg vjenčanja prenoćiti i sutra u opuštenijoj atmosferi nastaviti slavlje s mladencima. Goste će zabavljati poznati pjevači i muzičari, poput Miroslava Ilića, a Đokovići su od svakog muzičara i ugostitelja zahtijevali punu diskreciju.

Navodno su zaposleni na Svetom Stefanu dobili zabranu da u grad-hotel unose mobilne telefone i fotoaparate. Priča se da će 25 brodića ploviti oko Svetog Stefana da bi se nezvanim gostima onemogućio prilazak s mora.

Ovo je jedan od najljepših perioda u životu poznatog tenisera, a osim pehara s Vimbldonba i burme na prstu, ove godine će mu stići i najdraži tofej u životu jer je njegova Jelena trudna.

Njih dvoje su se upoznali kada je on imao 18, a ona 19 godina. Nole tada nije bio slavan i bogat kao sada i mada su zbog obaveza bili razdvojeni, njihova ljubav je opstala i sada će biti krunisana brakom.