Mura suzama proslavio pobjedu

[dropcap]KELOVNA[/dropcap] Japanski klizač Takahita Mura osvojio je “Skate Canada International”, deveti gran pri turnir u sezoni, koji je održan u Kanadi, tako što je izveo dva četvorostruka skoka, nakon čega je osvojio 255,81 poen.

Mura je bio u suzama nakon što je vidio svoje ocjene, shvativši da zauzima prvo mjesto.

“Bio sam iznenađen kako mi je išlo, s obzirom na to da mi je uvijek nedostajalo samopouzdanja. Dok sam klizao, mislio sam kako to radim vrlo dobro”, rekao je Japanac.

Njegov otac, koji je ujedno i njegov trener i bivši klizač 80-ih, Takaši Mura, izjavio je da su rotacije u skokovima Takahite mnogo kompletnije nego prije i da ima velika očekivanja za sljedeća takmičenja.

“Takahita je mnogo napredovao. Radili smo mnogo prije početka ove sezone i već sada se vidi veliki napredak. Vjerujem da je ovo samo početak osvajanja velikih turnira”, rekao je Takaši Mura.

Španac Havijer Fernandez, koji je bio vodeći nakon kratkog programa, na kraju je morao da se zadovolji drugim mjestom, a Amerikanac Maks Aron završio je na trećem mjestu.

U ženskoj konkurenciji Ruskinja Ana Pogorilova osvojila je titulu. Amerikanka Ešli Vagner je bila druga, dok je Japanka Satoko Mijahara ostvarila treći najbolji rezultat.

Kanadske zvijezde Patrik Čen i Kevin Rejnolds propustili su ovo takmičenje. Čen, četvorostruki osvajač ovog šampionata, ne kliže u ovoj sezoni, dok je Rejnolds imao problema sa klizaljkama.

Domaći klizači Megan Dugamel i Erik Radford osvojili su zlato u konkurenciji parova, kineski par Sui Venjing i Han Kong bili su drugi, dok su Rusi Evgenija Tarasova i Vladimir Morozov osvojili bronzanu medalju.

Ples

U programu sportskog plesa Kanađani su osvojili prva dva mjesta.

Kejtlin Viver i Andrej Podž popeli su se na vrh postolja sa 71,10 poena, dok su Pajper Žil i Pol Poirer bili drugi sa 152,60 poena.

Američki par Medison Habel i Zahari Donohu završili su na trećem mjestu sa osvojenih 148,23 poena.