Čilić plaća porez u Monte Karlu, Hrvati ljuti (VIDEO)

[dropcap]MONTE KARLO[/dropcap] Hrvati su poslije 13 godina dobili još jednog gren slem šampiona. U 28. godini života, Marin Čilić je uspio da napravi ogroman uspjeh i pridružio se najboljim teniserima svijeta upisavši se kao osvajač US opena.

Brilijantne partije koje je pružao u Njujorku, uključujući i onu protiv odličnog Japanca Keija Nišikorija koji je eliminisao Novaka Đokovića u polufinalu, donijele su radost i veliko slavlje u Hrvatskoj, piše Telegraf.

I ne samo tamo – u Bosni i Hercegovini, tačnije Marinovom rodnom mjestu, Međugorju, slavilo se uz baklje i vatromet, ispred kuće u kojoj je teniser odrastao.

Ima i onih koji su u sveopštem radovanju ubacili temu o prebivalištu trenutno devetog tenisera svijeta. Kao i mnogi sportisti širom svijeta, i Čilić je prijavljen u državi „poreskog raja“, Monaku. Prepucavanje na društvenim mrežama zbog ovakvog “grijeha” traje.

Od početka profesionalne karijere 2005. godine, Čilić je zaradio blizu 11 miliona dolara, a samo ove godine je inkasirao oko četiri miliona. Titula na US openu vrijedi tri miliona dolara.

[youtube id=”kTB7QHHF660” width=”620” height=”360”]