Milica Škrbić planira medalje na EP i SP

[dropcap]DRVAR[/dropcap] Milica Škrbić (17), trofejna članica Karate kluba Drvar, sprema se za dva velika takmičenja naredne godine, a to su Evropsko prvenstvo u Belgiji i Svjetski šampionat u Brazilu.

Jedna od najuspješnijih sportistkinja opštine Drvar karateom se bavi 7 godina, a u svojoj vitrini ima brojna odličja i priznanja kako sa domaće, tako i sa međunarodne scene.

“Prošlog mjeseca sam osvojila srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Poljskoj (WUKF) u ekipnim borbama. Učestvovalo je oko 50 zemalja i preko 1.500 takmičara, a ja sam nastupila kao članica reprezentacije Republike Srpske. Ranije ove godine sam takođe sa timom RS učestvovala na EP u Italiji, odakle sam se takođe vratila sa srebrom oko vrata”, kaže Škrbićeva za Nezavisne novine.

Dodaje da podršku u svojim vrijednim treninzima svakodnevno dobija od trenera Duška Šipke, porodice i velikog broja prijatelja koji su joj ujedno i najveći navijači.

“Trenutno se spremam da polažem za crni pojas, a ujedno i za dva velika takmičenja na kojima ću, nadam se, ostvariti dobar rezultat i osvojiti medalje”, priča ova talentovana karatistkinja.