Dodik otvorio Svjetsko padobransko prvenstvo

[dropcap]BANJALUKA[/dropcap] Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik otvorio je večeras na aerodromu Zalužani kod Banjaluke Svjetsko padobransko prvenstvo na kome učestvuju takmičari iz 30 zemalja.

Dodik je istakao da će organizacija ovog prvenstva biti upisana u istoriju Republike Srpske.

“Svi vi ste dio naše porodice, koja želi da bude dobar domaćin. Radujemo se gostima iz cijelog svijeta koji su došli u Republiku Srpsku”, rekao je Dodik.

Prema njegovim riječima, Republika Srpska je ponosna zbog organizacije Svjetskog padobranskog prvenstva.

On je takmičarima poželio mnogo sportskog uspjeha.

Predsjednik Međunarodne vazduhoplovne federacije Vindzor Grem kaže da je Vazduhoplovni savez Republike Srpske uložio mnogo truda u organizaciju prvenstva.

“Zahvalan sam ljudima iz Padobranskog kluba Banjaluka, kao i građanima ovog grada na organizaciji prvenstva”, rekao je Grem.

Član Padobranskog kluba Banjaluka, Zoran Kovačević, naglasio je da je najviše takmičara u disciplini skok na cilj.

“Kada je riječ o opremi, imamo dva aviona slovenačkog vazduhoplovstva, jedan civilni avion Cesna 208 iz Francuske, helikopter Oružanih snaga BiH, Utvu 66 iz Aerokluba Prijedor za slučaj ponavljanja skoka, a tu je i Helikopterski servis Repubike Srpske”, rekao je Kovačević.

Padobranci će se do petka, 22. avgusta, takmičiti u disciplinama skok na cilj, “kenopi formejšn” i figure, a takmičarski dan će trajati od 8 do 16 časova na lokacijama aerodroma Zalužani i iza preduzeća “Stočar” u naselju Lazarevo.

Otvaranju prvenstva prisustvovala je i Nada Tešanović, ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske.