Pol: Etkinson je u Beogradu imao težak posao

[dropcap]LONDON[/dropcap] Poznati engleski fudbalski sudija Grejem Pol smatra da je njegov kolega i zemljak Martin Etkinson imao veoma težak posao na prekinutoj utakmici između reprezentacija Srbije i Albanije u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope.

Taj meč I kvalifikacione grupe prekinut je sinoć na stadionu Partizana pred kraj prvog poluvremena nakon što se iznad terena pojavila bespilotna letjelica sa zastavom tzv. Velike Albanije, poslije čega su uslijedili incidenti.

“Etkinson je imao nevjerovatno težak posao da iskontroliše događaje koji su strahovitom brzinom prelazili u stanje ludila i opšteg haosa. Odluku o prekidu mogao je da donese ili on ili delegat UEFA Hari Bin, možda zajedno, ali ko god da je donio procijenio je prethodno da uslovi za igru nisu bili mogući”, izjavio je Pol londonskom Dejli Mejlu.

On je naveo da je za Etkinsona svakako mnogo značilo što je delegat utakmice bio iskusni funkcioner UEFA, Holanđanin Bin, koji je vjerovatno znao šta je trebalo da se uradi kada su u pitanju rijetki i krajnje neobični incidenti kao što je let drona iznad terena.

“Prije svakog meča pod okriljem UEFA sudije dobiju jasna uputstva šta treba da rade u slučaju nekog većeg incidenta, ali čisto sumnjam da u bilo kakvom pravilniku piše šta preduzeti kada se pojavi dron iznad stadiona”, kazao je Pol.