Pali novi “studenti”

[dropcap]SARAJEVO[/dropcap] Novoformirani Košarkaški klub Bosna-Royal poražen je u svom prvom ovosezonskom nastupu u Ligi 13 BiH.

U drugom kolu, pred domaćom publikom, novi “studenti” poraženi su od Kaknja rezultatom 67:73.

Utakmica je ponudila zanimljivu i neizvjesnu košarku u prvom poluvremenu, koje su gosti riješili u svoju korist rezultatom 39:38. U nastavku Kakanjci su zaigrali još bolje i preuzeli kontrolu nad rezultatom. Na kraju su zasluženo slavili, a predvodio ih je Željko Palavra sa 19 poena. U Bosna-Royalu najefikasniji bio je Edin Rešidović, koji je ubacio 16 koševa.

“Sjajno smo otvorili utakmicu, odlično smo trčali i igrali jaku odbranu. Napravili smo i deset razlike. Čini mi se da smo tada mogli prelomiti susret u našu korist. Nažalost, nismo uspjeli, što su gosti znali iskoristiti. U posljednjem periodu ponovo smo stisli gas, posebno u odbrani, i primili svega 12 poena, ali nažalost nismo mogli okrenuti rezultat u našu korist. Bez obzira na poraz, čestitam saigračima na velikoj borbenosti i želji za trijumfom”, rekao je Rešidović.

Od ostalih ogleda u drugom kolu vrijedi izdvojiti novi poraz Širokog. Ovoga puta tuzlanska Sloboda je u svom “Mejdanu” nadigrala Širokobriježane rezultatom 87:80.

Almir Hasandić je u pobjedničkom timu ubacio 28 poena, a na drugoj strani Ivan Novačić jedan manje, uz osam skokova.

Rezultati 2. kola

  • Sloboda – Široki 87:80
  • Bosna-Royal – Kakanj 67:73
  • Varda HE – Čelik 83:80
  • Heo – Zrinjski 65:49
  • Swisslion Leotar – Građanski 73:65
  • Posušje – Mladost ?

Slobodan je bio Spars.