Koliko košta Šumaherova njega?

[dropcap]GLAND[/dropcap] Porodica sedmostrukog svjetskog šampiona Mihaela Šumahera navodno nedjeljno plaća oko 125.000 evra za njegovu njegu.

Ranije ovog mjeseca, Šumaher je napustio Univerzitetsku kliniku u Lozani i oporavak od povreda zadobijenih krajem prošle godine nastavio u porodičnoj kući u Švajcarskoj.

Legendarni Nijemac je zadobio teške povrede u padu tokom skijanja i proveo je skoro šest mjeseci u komi u bolnici u Grenoblu, da bi u junu bio prebačen u Lozanu.

Dok je boravio u bolnici, Šumaher je podvrgnut posebnom tretmanu kojim su mu stimulisana čula u posebnom ogranku. Sada su iz Univerzitetske bolnice u Lozani potvrdili da je osoblje obučeno u toj ustanovi nastavili da pomažu sedmostrukom šampionu u njegovoj kući u Glandu.

“Veliki dio tima koji se stara o Šumaheru obučili su naši specijalisti. Pratimo njegov oporavak, i dalje smo u kontaktu i u potpunosti smo mu na raspolaganju”, stoji u saopštenju bolnice, a prenosi B92.

Mediji prenose da se o Šumaheru stara najviše 15 ljudi tokom cijelog dana i da njihove plate i potrebna oprema dovode do velikih troškova za porodicu legendarnog vozača. Šumaher je tokom karijere, a i poslije nje, zaradio dovoljno da bi pokrio te troškove.

Šumaherov menadžment se poslednji put po pitanju njegovog oporavka oglasio 9. septembra, kada je potvrđeno da je prebačen u porodičnu kuću.

„S obzirom na ozbiljne povrede koje je doživio, napravljen je pomak tokom poslednjih nedjelja i mjeseci. Dugačak put je, međutim, pred njim. Tražimo od svih da poštuju našu privatnost i ne bi trebalo pretpostaviti da je došlo do velikih promena u njegovom zdravstvenom stanju i da je to razlog za ovakav potez“, ističe se u saopštenju objavljenom tada.