Kik-bokser izrešetan, ali nije životno ugrožen

[dropcap]BIHAĆ[/dropcap] Selver Vojić (43), demobilisani borac i portir u zgradi Vlade USK, danas je u centru Bihaća hicima iz pištolja ranio Agima Murtića (36), kik-boksera iz Cazina, nakon čega se predao policiji.

Murtić je potom prevezen u Kantonalnu bolnicu “Dr Irfan Ljubijankić”, i prema posljednjim dostupnim informacijama koje objavljuju Nezavisne novine, ranjen je u stomak, abdomen, obje noge, i lijevu ruku, ali nije životno ugrožen.

Prije nego što je otišao u policiju, Vojić je pištolj kojim je pucao bacio u rijeku Unu.

Spekuliše se da se ova pucnjava dovodi u vezu sa nedavnim ubistvom Nedžada Kličića Ramba, koje se dogodilo u okolini Cazina. Međutim, iz policije zasad ne žele da komentarišu da li su ta dva slučaja povezana.

“Najvjerovatnije da ti događaji nisu povezani, ali o tome je zaista rano govoriti”, rekao je Ale Šiljdedić, portparol MUP-a USK.

I Vojić i Murtić odranije su poznati policiji. Vojić je prije nekoliko mjeseci pretukao Dejana Dragišića, ljekara u Domu zdravlja u Bihaću.

Kako se nezvanično saznaje, Murtić, kojeg brojni etiketiraju kao “opasnog momka koji se povezuje sa kriminalnim miljeom”, ranije je imao nesuglasice sa Vojićem, a prije dvije godine pretukao je Kličića u jednom auto-servisu.

Murtić je, kako pričaju u USK, bio tjelohranitelj Hamdije Abdića Tigra, bivšeg komandanta 7. korpusa Armije RBiH.

Pojavila se i nezvanična informacija da je Vojić, navodno, danas pucao i u Abdića, ali ga nije pogodio. Naime, pojedini izvori tvrde da su sa Murtićem u trenutku pucnjave bili Abdić i još jedan muškarac, koji su pobjegli kada je Vojić zapucao.