Teniseri Srbije na startu protiv Hrvatske

[dropcap]DUBAI[/dropcap] Najbolji teniseri Srbije igraće u prvom kolu Svjetske grupe Dejvis kupa sljedeće godine protiv selekcije Hrvatske, određeno je danas žrijebom u Dubaiju.

Meč je na programu od 6. do 8. marta 2015, domaćin će biti Srbija, a pobjednik se u četvrtfinalu od 17. do 19. jula sastaje sa boljim iz duela Argentina – Brazil.

Teniseri Srbije su obezbijedili opstanak u Svjetskoj grupi savladavši prošle nedjelje u gostima Indiju sa 3:2.

Hrvatskoj Dejvis kup reprezentaciji to će biti treće uzastopno gostovanje te sedmo u posljednjih osam dvoboja. Bit će to drugi dvoboj najboljih hrvatskih i srpskih tenisera.

Prvi put su se Hrvatska i Srbija sastali u četvrtfinalu Dejvis kupa 2010. godine, kad je srpska reprezentacija predvođena Novakom Đokovićem slavila sa 4:1 u dvoboju odigranom u Splitu, u Spaladium Areni. Srbija je te godine osvojila titulu pobjednika Dejvis kupa.

Parovi prvog kola Dejvis kupa za 2015:

  1. Njemačka – Francuska
  2. Velika Britanija – SAD
  3. Češka – Australija
  4. Kazahstan – Italija
  5. Argentina – Brazil
  6. Srbija – Hrvatska
  7. Kanada – Japan
  8. Belgija – Švajcarska.

Pobjednici prvog kola plasiraće se u četvrtfinale koje je na rasporedu od 17. do 19. jula, dok će se poražene reprezentacije iz prvog kola od 18. do 20. septembra boriti za opstanak u Svjetskoj grupi.

U istom septembarskom terminu na programu su i polufinalni mečevi, a finalni dvoboj će biti održan od 27. do 29. novembra sljedeće godine.

U finalu ovogodišnjeg Dejvis kupa u novembru se sastaju teniseri Švajcarske i Francuske.