Ferguson: Mojes nije shvatio veličinu kluba

[dropcap]MANČESTER[/dropcap] Ser Aleks Ferguson, legendarni menadžer Mančester junajteda, prvi put je otvoreno pričao o otkazu njegovom nasljedniku na “Old Trafordu” Dejvidu Mojesu.

Sedamdesetdvogodišnji Ferguson je u dopunjenom izdanju svoje autobiografije otkrio da je održao sastanak “oči u oči” s Mojesom. On je tom prilikom otvoreno razgovarao sa svojim nasljednikom i o stilu igre koji forsira, a sve se događalo poslije poraza od gradskog rivala Sitija na “Old Trafordu” (0:3).

“Nije shvatio veličinu Mančester junajteda kao kluba. Bio je to masivan skok za njega na profesionalnom planu. Mi smo uvijek igrali brzo, dinamično, a razlog za tako nešto je da su naši igrači kroz godine navikli da tako funkcionišu na terenu. A ako je tempo iz bilo kog razloga sporiji – već na poluvremenu bih im rekao: ‘Ovo nismo mi’. Igrati brzo je bio naš način da uvijek stignemo do željenog rezultata”, napisao je Ferguson. “Kako su se rezultati pogoršavali, svaki poraz je bio novi udarac ‘čekićem’ za njega. To sam primjetio kroz njegovo ponašanje. Zidovi su se sve više skupljali, ostavljajući Dejvidu sve manje i manje prostora.”