Njujork tajms: Đoković završio Federerovu priču, za sada

[dropcap]NJUJORK[/dropcap] Svjetski mediji s poštovanjem govore o pobjedi srpskog tenisera Novaka Đokovića na Vimbldonu, ali veličaju i Švajcarca Rodžera Federera čija “priča nije završena”, kako konstatuje “Njujork tajms”.

“Da je Federer pobijedio postao bi sa 33 godine, koliko puni sljedećeg mjeseca, najstariji vimbldonski šampion Open ere. Da je to uradio – kada se vratio u život poslije 5:2 za Novaka u četvrtom setu i meč lopte sa kojom se suočavao, pokazao bi od čega su stvorene legende”, kaže se u autorskom tekstu američkog dnevnika.

Njujork tajms dalje naglašava da je Đoković bio jači od Federerove “simbolike brojeva”.

“Federer je rođen osmog dana osmog mjeseca 1981. i bio je u pohodu na svoj osmi trofej na Vimbldonu i 18. gren slem titulu… ali je Đoković bio jači od sudbine”, kaže se u tekstu američkog dnevnika.

“Vašington post” konstatuje da ni 75 Federerovih vinera nije bilo dovoljno da “slomi Đokovića, koji je, u trenucima kada je to bilo najpotrebnije, najbolje servirao i osvojio sedmi gren slem trofej”.

Španski “El Pais” konstatuje da Đoković nije dozvolio Federeru da “završi svoj put u vremenu” i u naslovu kaže da je “Đoković teniser današnjice, ali je Federer za sva vremena”.

“Marka” ocjenjuje da je druga titula na Vimbldonu Đokoviću “boca sa kiseonikom” u pohodu na ostvarenje ciljeva u nastavku karijere.

“Zaliječio je rane zbog poraza u finalu Rolan Garosa, ponovo je osvojio London poslije tri godine, došao do svog sedmog gren slem trofeja i vratio se na mjesto broj jedan”, zaključuje španski list.