Ronaldo pokretni bilbord (FOTO)

[dropcap]MADRID[/dropcap] Kristijano Ronaldo je jedan od najboljih fudbalera današnjice, a osim što već godinama predstavlja strah i trepet za protivničke ekipe, Portugalac važi za jednog od fizički najspremnijih sportista, dok u svijetu marketinga sve što se reklamira uz njegovo ime ima mnogo višu cijenu.

Portugalac je sa više od 100 miliona lajkova na Facebooku i više od 30 miliona pratilaca na Twitteru praktično zaštitno lice moderne igre, ono što je nekada bio Dejvid Bekam.

Ronaldo zarađuje oko 80 miliona dolara godišnje, a magazin “Forbes” piše da su mu primanja po osnovu fudbala oko 50 miliona dolara, dok od spoznora dobije još tridesetak.

Kod Ronalda su stvari jasne, on reklamira sve. “Nike” mu plaća više od 15 miliona evra godišnje. U pitanju je rivalstvo s “Adidasom”, koji je izabrao Lionela Mesija, pa je jasno da je za američku kompaniju Ronaldo ključ. Osim tog, pojedinačno najvećeg ugovora, zvijezda Reala reklamira kastrol ulje, armani donji veš, švajcarske satove, herbalife, samsung, tojota vozila, “Emirates”, “Konami” kompaniju za igre, japanske šampone i tečnost za ispiranje usta. Sponzor mu je i “Espirito Santo”, odnosno “Sveti duh”, najveća portugalska banka.

To nije sve, dodajte na to energetska pića i lanac brze hrane i jasno je da je Portugalac u stvari pokretni bilbord.

ronaldo_bilbord

Osim toga, za njega kažu da je jedan od najspremnijih, najbržih i najvještijih sportista na svijetu. Fascinantan je podatak da napadač Real Madrida tokom vježbi u teretani za jedan dan podigne težinu koja je ravna težini 16 automobila tojota prius. Ili da su mu reakcije toliko brze da, kad bi tako mogao dugo da trči, obišao bi Zemljinu kuglu brže nego najbrži voz. I ne samo to, nego bi imao čak 31 sat prednosti.

Za najboljeg fudbalera svijeta u ovom trenutku, kako to mnogi misle, kažu da ima manje masnoće u tijelu nego manekenke, a da u jednoj fudbalskoj sezoni pretrči 628 kilometara, što odgovara udaljenosti od Madrida do Lisabona. Godišnje odradi čak 900 sprintova više nego što to rade atletičari na kratke staze pa nije ni čudo da iz mjesta u uspravnom stavu skoči 44, a iz polučučećeg čak 78 centimetara, što je za 7 više od prosječnog skoka košarkaša u NBA ligi.