Slobodan Katanić i u 52. godini ne razmišlja o povlačenju

[dropcap]PETROVO[/dropcap] Ime Slobodana Katanića izgovara se ne samo u Petrovu, nego i na mnogo širem području, s posebnim poštovanjem.

Postao je istinska fudbalska legenda, a subotnjim nastupom za matični Ozren prestigao je aktivnim igračkim stažom Milorada Subića iz Dervente, koji je nastupao na fudbalskim terenima Republike Srpske do 52. godine.

Subić je danas sportski direktor prvoligaša Tekstilca, a Katanić nastavlja svoju fudbalsku epizodu. Na gostovanju drugoligaša iz Petrova kod lidera Druge lige Republike Srpske, grupa Zapad, Borca iz Šamca, odigrao je svih 90 minuta.

“Iako me mnogi pitaju do kada ću trajati, ne razmišljam o povlačenju. Fudbal je moj život, moja najveća radost, nešto što me ne napušta. Nosim se i sa mnogo mlađim drugarima, a nastupam zajedno sa mojim sinom Vladanom, koji ima 23 godine. Tu je i moj bratić Nebojša. Radujemo se svakom uspjehu, golu, bodovima, tugujemo kada teren napuštamo poraženi”, naglasio je Katanić za Glas Srpske.

Rođen je 16. aprila 1962, a u fudbalskim vodama je od svoje 12. godine.

“Mnogo je uspomena, stekao sam brojne prijatelje, doživljavao lijepe trenutke. Trebala bi možda sabrana djela da sve to stane u korice. Možda ću nekada, u starosti, pisati autobiografiju. Sada se još osjećam mladoliko, ma koliko to nekome možda zvučalo smiješno”, istakao je ovaj sportista za primjer.

Na fudbalskim terenima, kaže, nije da bi jurio i obarao rekorde, nego isključivo radi vlastitog zadovoljstva.

Mladima služi za primjer, pa su i njegovi drugari ponosni na činjenicu da igraju zajedno sa jednim takvim imenom. Živom legendom fudbala dobojske regije.