Džeger nema pojma o fudbalu

[dropcap]SAO PAULO[/dropcap] Brazilski navijači su zamolili pjevača legendarnih “Rolling Stonesa” Mika Džegera da navija za Argentinu ili Holandiju, budući da je svaki tim koji je podržao loše prošao na Svjetskom prvenstvu.

Kao po tradiciji, Džeger navija isključivo za gubitničke reprezentacije na planetarnim smotrama, pa navijači iz Brazila ne prestaju da ga “peckaju”, prenose Nezavisne novine.

Fanovi domaćina ovogodišnjeg Mundijala ismijavaju Džegera kada god im se ukaže prilika jer, kako kažu, “baca loše čini” na te reprezentacije. Oni su zbog toga putem društvenih mreža pozvali Džegera da navija za Argentinu ili Holandiju, ekipe koje spadaju među favorite za osvajanje titule, odnosno direktne rivale Brazilu.

Italija je postala posljednja “žrtva” Džegerove “loše sreće” koju donosi timovima za koje navija. Na koncertu u Rimu u subotu Džeger je pred 70.000 gledalaca rekao da će Italija pobijediti Urugvaj i plasirati se u osminu finala Svjetskog prvenstva. “Azuri” su, međutim, izgubili sa 0:1 i takmičenje završili već u prvoj fazi takmičenja.

Prije toga, na koncertu u Lisabonu u maju Džeger je prognozirao da će Portugal predvođen Kristijanom Ronaldom osvojiti trofej u Brazilu!

Na početku Mundijala, uoči utakmice sa Urugvajem, Džeger je putem Twittera podržao reprezentaciju Engleske, a ta ekipa je zatim doživjela pravi fijasko.

“Naprijed, Engleska. Ovu utakmicu dobijamo”, napisao je 70-ogodišnji Džeger, a ekipa Roja Hodžsona je izgubila rezultatom 0:1.

Možda se Brazilci podsmijavaju Džegeru, ali vole njegovu muziku. Na koncertu 2006. na čuvenoj plaži Kopakabana prisustvovalo je čak milion ljudi.