Rodriges: Ostvario mi se san

[dropcap]BRAZIL[/dropcap] Najbolji igrač Kolumbije Džejms Rodriges rekao je da je presrećan zbog istorijskog uspjeha svoje reprezentacije.

Pogocima upravo Rodrigesa Kolumbijci su pobijedili Urugvaj sa 2:0 i po prvi put u istoriji se plasirali u četvrtfinale Svjetskog prvenstva, piše B92.

Dvostruki strijelac osamio se tako na vrhu liste strijelaca sa pet postignutih golova, ispred Nejmara, Mesija i Milera koji su postigli po četiri.

„Ovo je istorijski uspjeh. Sada slijedi najteži momenat za nas, nadali smo se da ćemo proći među najboljih osam“, rekao je Rodriges.

Iako je postigao oba pogotka za svoju reprezentaciju, Rodriges nije želio da sebe stavlja u prvi plan.

„Cijeli tim je odigrao odlično, moji igrači su bili ključni za ove golove. Stvorili smo mnogo šansi zahvaljujući brzini i znanju koje ovaj tim ima“, dodao je najbolji pojedinac meča.

On je dodao da je san svakog igrača da postigne gol na legendarnoj Marakani.

“San se ostvario. Uvijek sam želeo da postignem gol na Marakani i to sam sada uradio. Ali, ako želite da pobijedite, svaki igrač je važan. Urugvaj je postavio mnogo igrača iza lopte i bilo nam je potrebno mnogo kretanja, ali smo uspjeli. Sada će stvari postati još teže, ali idemo dalje”, zaključio je Rodriges.

Kolumbija će u istorijskom četvrtfinalu igrati protiv domaćina Brazila.