Kolaković: Mnogo smo očekivali od ovog SP

[dropcap]LOÐ[/dropcap] Selektor muške odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković rekao je da je razočaran, jer se nacionalni tim porazom od Francuske (3:1) oprostio od borbe za medalju na Svjetskom prvenstvu u Poljskoj.

“Puno smo očekivali od ovog meča i šampionata. Nismo uspeli da ostvarimo cilj i zbog toga smo razočarani, svima nam je teško. Momci su želeli najbolje, ali desilo se to što se desilo”, rekao je Kolaković.

Srpskim odbojkašima u meču sa Francuzima pobjeda je bila imperativ, kao i u duelu posljednjeg kola protiv Irana.

“Dobro smo ušli u meč, odigrali na nivou i drugi set, ali je odlučila izgubljena prednost u trećem setu. Nismo imali strpljenje, izgubili smo taj period i energiju i jednostavno kao da smo čekali šta će protivnik da uradi”, dodao je Kolaković.

On je najavio promjene u timu za sutrašnji meč protiv Irana, koji neće imati rezultatski značaj.

“Moramo da idemo na pobedu u tom meču, jer Iran je veliki protivnik, a ovo je Svetsko prvenstvo. Nije svejedno biti sedmi ili deveti zbog bodova koji se skupljaju za učešće na narednim takmičenjima i Olimpijskim igrama. Biće promena u timu zato što će određeni igrači biti nevoljni da ispune zadatak, a sigurno ima onih koji kipte od želje da odigraju taj meč”, zaključio je Kolaković.

Utakmica Srbija – Iran igra se sutra od 16.30.