Arsenal – klub ili bolnica (FOTO)

[dropcap]LONDON[/dropcap] Engleski Arsenal posljednjih sezona baš nema sreće sa povredama koje su postale toliko učestale da mnogi smatraju da se u ovom klubu ne radi na pravi način sa fudbalerima.

Bez izuzetka, svake sezone posljednjih nekoliko godina, menadžer “tobdžija” Arsen Venger ostaje bez ključnih fudbalera u ključnim trenucima, a za sve su krive povrede.

I ove sezone francuski stručnjak trenutno ne računa na Olivijea Žirua, Matjea Debišija i Tea Volkota, dok su Džek Vilšir, Aron Remzi i Naćo Monreal u ovom trenutku toliko roviti da su bliže novoj povredi ako zaigraju nego tome da izbjegnu novi nezgodan starti i boravak van terena.

Engleski mediji pokušavaju da pronađu odgovor na pitanje zašto su u Arsenalu kao ni u jednom drugom engleskom klubu povrede toliko učestale. Da li Venger jednostavno ima “oko” za krhke igrače, da li je u pitanju neka kletva ili jednostavno loš rad medicinskog sektora londonskog kluba i nedovoljna fizička priprema igrača, tek frapantan je podatak da su se fudbaleri Arsenala u posljednjih 10 godina povređivali čak 667 puta, i to ne računajući odsustva zbog bolesti, gripa, virusa, upale krajnika…

Prednjače povrede članaka i stopala sa brojkom od 157 povreda ovog tipa u posljednjoj deceniji.

Ne zaostaju mnogo ni povrede zadnje lože – 107, dok se ističu i povrede koljena, kojih je ukupno bilo 73.

Kako skinuti “kletvu”, pitaju se navijači Arsenala dok zabrinuto posmatraju klupu sa rezervnim igračima koja je sve “tanja i tanja”.

arsenal_povrede1