Bogdan Obradović: Novak Đoković se nije ugojio

[dropcap]BEOGRAD[/dropcap] Selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Bogdan Obradović izjavio je da se novopečeni mladoženja Novak Đoković nije ugojio s obzirom da na to mu je svadba bila prije dvije nedjelje.

Prethodnih dana Obradović je imao priliku da radi sa Đokovićem u Beogradu.

„Mladoženja je odličan! Na treninzima je neverovatan, čak mi i izgleda mnogo bolji nego ranije. Nakon što se oženio svojom dugogodišnjom devojkom Jelenom, čini mi se da se kompletirao kao ličnost. Izgleda mi srećno i siguran sam da će to uticati i na njegove rezultate u tenisu“, kazao je za Kurir Obradović i dodao:

„Naravno, malo se šalim sa Noletom da je bolje biti slobodan aludirajući na stihove Riblje Čorbe „Ostaću slobodan, neću se vezati, važno je samo dobro se zezati“. Svi mi znamo koliko je on želio da se oženi Jelenom.

Drago mi je da su se odlučili za taj čin. Vidi se da se baš vole i da uživaju u bračnim vodama.

Bogdan Obradović bio je prijatno iznenađen time što Đoković nije dobio na težini jer se prethodnih mjesec dana odmarao od tenisa.

„Ni gram se nije ugojio, stvarno je fit i treninge izdržava odlično, čak i sa većim intenzitetom nego što treba. Sada je i psihički i fizički spreman. Ako bude igrao svoju igru, Nadal i Federer ne mogu da mu priđu. Očigledno je da mu je trijumf na Vimbldonu podigao samopouzdanje“, zaključio je Obradović.

Hoće da se usavršava

Bogdan Obradović je oduševljen sa kakvim entuzijazmom Đoković ulazi u svaki trening, što je još jedan dokaz zašto je trenutno najbolji teniser sveta.

„Stalno je spreman da se usavršava, što je za svaku pohvalu. Nole je svestan da još nije stigao do maksimuma i na svakom treningu se vidi da želi da napreduje. To je odlika najboljih, a takav je Đoković“, poručio je Obradović.

Šta Nole brani na američkoj turneji

– Toronto 360 bodova (Nadal osvojio, brani 1.000 bodova)

– Sinsinati 180 (Nadal osvojio, brani 1.000)

– US open 1.200 (Rafeal Nadal osvojio, brani 2.000) U završnici sezone Đokovića očekuju četiri turnira na kojima brani titule – Peking, Šangaj, Pariz i finale ATP tura u Londonu.