Evo zašto Rodžer Federer ne razmišlja o penziji

[dropcap]BERN[/dropcap] Švajcarski teniser Rodžer Federer izjavio je da ne razmišlja o penziji jer njegova porodica uživa u putovanjima i da supuga Mirka i djeca vole da ga prate na ATP turnirima.

“Ako budem posustao to sigurno neće biti kraj moje profesionalne karijere. Za mene će se sve nastaviti po starom. Nema dileme koji su moji prioriteti sa četvoro djece. Međutim, moja žena voli da putuje, baš kao i deca. Mislim da će im to ići u prilog”, rekao je 32-godišnji Federer, a prenosi Kurir.

Federer nije osvojio Gren slem u poslednje dvije i po godine, a 2013. godina je bila njegova najgora sezona još od 2002. On je tada prvi put poslije deset godina ispao iz prvih pet na ATP listi, pošto je osvojio samo jednu titulu.

On je imao i probleme sa leđima, pa su mnogi počeli da govore da je došlo vrijeme da Federer počne da razmišlja o penziji.

“Ko zna šta će se dogoditi u budućnosti? Sve zavisi od mog fizičkog i psihičkog stanja”, dodao je Federer.

Federer je poražen u finalu Vimbldona od Novaka Đokovića i to poslije pet setova, poslije čega je otišao na odmor sa svojom porodicom.

Švajcarac će uskoro početi pripreme za drugi dio turneje po SAD koja počinje Mastersom u Torontu, koji je na programu u prvoj nedelji avgusta.