Bajern “nerutinskom” nulom do polufinala

Fudbaleri minhenskog Bajerna nisu dozvolili senzaciju i remijem bez golova na svom terenu sa Seviljom obezbijedili plasman u polufinale Lige šampiona (0:0).

Bajern je nakon trijumfa u Sevilji od 2:1 uspio da sačuva prednost i pridruži se Liverpulu, Romi i Real Madridu.

Bavarci nisu toliko rutinski prošli koliko rezultat pokazuje, Andalužani su prikazali odličnu igru u oba susreta, ali će ekipa Jupa Hajnkesa biti na žrijebu u Nionu u petak od 13 časova po srednjoevropskom vremenu.

Revanš na Alijanc areni nije donio previše zanimljivu utakmicu, već rovovsku borbu dva tima i dosta prekida.

Prvo poluvrijeme donijelo nam je igru između dva kaznena prostora, Bajern je obično pokušavao da probije po bokovima, ali Arjen Roben i Frank Riberi nisu bili dovoljno koncentrisani u završnici. S druge strane, izabranici Vinčenca Montele su imali nekoliko poluprilika, a najbolju je u tom dijelu propustio Sarabija.

Nije se mnogo promijenila situacija ni u drugih 45 minuta, ali je sve moglo da bude drugačije poslije sata igre, da je Korea imao malo više sreće. Banega je odlično izveo prekid, napadač gostiju bio najviši u skoku, ali je njegov udarac glavom završio na prečki.

Od tog trenutka gledali smo više oštrih startova nego zrelih prilika, Korea je do kraja zaradio i crveni karton, dok su mreže mirovale i Bajern je otišao dalje.

(B92)