Borac namučio šampiona

[dropcap]BANJALUKA[/dropcap] Odbojkaši Borac m:tel neće se boriti za titulu u Kupu Republike Srpske pošto su u polufinalu izgubili od Mladosti iz Brčkog sa 1:3 (19:25, 25:17, 33:35, 13:25) u dvorani studentskog kampusa u Banjaluci.

Banjalučani su pružili jak otpor aktuelnom osvajaču Premijer lige BiH, Kupa BiH i RS. Viđena je odlična borba pred dosta publike, a kao ključan pokazao se treći dio igre. Borac je imao dvije set lopte pri rezultatu 24:22. Gosti su uspjeli da se vrate i osvoje set. Igrači Borca kasnije su psihički pali i nisu mogli da pruže ozbiljniji otpor.

“Imali smo svoje šanse i trećem setu. Međutim, oni su u ključnim trenucima odigrali bolje. Nas je već bila ponijela neka euforija pri vođstvu i, nažalost, izgubili smo taj dio igre. Oni su odlična ekipa koja ima ‘dugačku’ klupu i 12 profesionalnih igrača. Pokazali smo da možemo igrati sa njima, odigrali smo najbolji meč ove sezone. Pronašli smo najbolju šestorku i rastemo iz utakmice u utakmicu i nadam se pobjedi već u narednom meču Premijer lige”, rekao je igrač Borca Davor Džombić.

Tako će Mladost imati priliku da odbrani titulu protiv Radnika iz Bijeljine, koji je bio bolji od Gacka 3:1 (25:14, 21:25, 25:16, 25:20). Finale se igra 15. ili 16. novembra.

Banjalučani narednu utakmicu igraju u subotu kada će od 16 časova dočekati ekipu Kaknja 78.