Deki donio trofej LŠ u Beograd

[dropcap]BEOGRAD[/dropcap] Bivši fudbaler Crvene zvezde, Lacija i Intera Dejan Stanković predstavio je trofej Lige šampiona, koji će u naredna tri dana biti izložen u Beogradu.

Stanković, koji je sa Interom postao šampion Evrope u sezoni 2009/2010, rekao je na konferenciji za novinare da mu nije žao što to nije učinio i sa Zvezdom.

„Svako se rodio u pravo vreme i bio na pravom mestu. Ništa ne bih menjao kada sam ja u pitanju. Mislim da sam imao, takoreći, perfektnu karijeru. Za naš sport je istorijski uspeh to što je Zvezda postala šampion Evrope“, rekao je Stanković prilikom predstavljanja trofeja, a prenosi B92.

Stanković je dodao da neće biti lako ponoviti uspjeh iz 1991. kada je Crvena zvezda postala šampion Evrope.

„Traži se rešenje, ali zbog mnogo toga nije lako. Nadam se najboljem, iz sveg srca jedva čekam da vidim jednu našu ekipu u grupnoj fazi. Ali, rešenje ne znam“, istakao je Stanković.

Stanković je kao ambasador zajedno sa nekadašnjim fudbalerom Real Madrida Mičelom Salgadom donio trofej u Beograd.

„Stvarno je lepo vratiti se u Beograd i imati čast da budem ambasador i donesem trofej u grad gde sam počeo karijeru i gde sam sanjao da jednog dana osvojim Ligu šampiona“, rekao je Stanković.

Nekadašnji kapiten reprezentacije je ocijenio da je Aleksandar Kolarov sljedeći srpski fudbaler koji će osvojiti Ligu šampiona, sa Mančester Sitijem.

Dvostruki osvajac Lige šampiona Mičel Salgado istakao je da nikada neće zaboraviti osjećaj kada je prvi put podigao trofej igrajući za Real Madrid.

„Kada ste klinac imate mnogo snova. Imao sam četiri godine kada sam počeo da igram fudbal i kada sam podigao trofej čitava karijera mi je prošla kroz glavu, najlepši osećaj“, rekao je Salgado.

Salgado je dodao da se nada da će Real ove sezone postati prvi klub u istoriji koji je odbranio trofej Lige šampiona.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je da je Beograd oduvijek bio svjetska metropola sporta i da je velika čast što je trofej ponovo posjetio to mjesto.

„Više od 20.000 fanova imalo je u Evropi priliku da vidi trofej i pozvao bih Beograđane da i oni dođu u što većem broju, kako bi osetili atmosferu koja je vezana za najelitnije klupsko takmičenje u Evropi“, rekao je Mali i dodao da je cilj grada da vrati sport u škole.

Mali je pohvalio Dejana Stankovića, čija je fondacija prikupila oko pola miliona evra za ugrožene u majskim poplavama koje su zahvatile Srbiju.

Trofej je već jednom bio u Beogradu, na donjem Kalemegdanu, dok će sada biti izložen u montažnom objektu na Trgu republike.