Uspješna sezona AMKK Leotar

[dropcap]TREBINJE[/dropcap] Završena je još jedna sezona u šampionatima RS i BiH u kartingu, a Auto-moto karting klub Leotar je još jednom potvrdio da se nalazi u vrhu ovog adrenalinskog sporta.

Leotar je na kraju šampionata RS i BiH za 2014. osvojio ekipno drugo mjesto, a Stefan Milinić i Nikola Bijelović su osvojili titule državnih šampiona u svojim klasama. Stefan Milinić je bio najbolji u klasi do 60 kubika, a Nikola Bijelović u konkurenciji seniora bio je prvi u klasi do 100 kubika. Kuriozitet je to što je Bijelović rođen 2000, a već vozi za seniore.

Milinić je u jačoj klasi do 80 kubika, u kojoj je vozio sa svojim kartingom iz slabije klase, osvojio drugo mjesto. Uspjesima u prvenstvu Milinić je pridodao i titulu u Kupu BiH do 60 kubika, pišu Nezavisne novine.

“Moramo biti prezadovoljni nastupima naših mladih vozača, koji su potvrdili klasu na nedavno završenom šampionatu RS i BiH. S obzirom na to da se takmičimo sa klubovima koji imaju mnogo veće budžete od nas i priliku da skoro svakodnevno treniraju, naš rezultat još više dobija na značaju. Pomoć smo imali od grada Trebinja prilikom organizacije karting trke u Trebinju i od HE na Trebišnjici. Ove sezone smo napravili pomalo hazarderski potez kada smo naše vozače ‘gurnuli’ u jače klase. To se na kraju pokazalo kao pun pogodak, jer su u konkurenciji sa jačim motorima uspjeli da ostvare plasman u samom vrhu”, kaže Maksim Milinić, prvi operativac AMKK Leotar.