Zvezda se nada podvigu

[dropcap]BEOGRAD[/dropcap] Košarkaši Crvene zvezde večeras (20.45) počinju takmičenje u Evroligi, a rival u beogradskoj “Kombank areni” biće im turski Galatasaraj.

Nakon tri pobjede u isto toliko utakmica u ovosezonskoj ABA ligi, Crvenu zvezdu očekuje veliki ispit na startu D grupe Evrolige. Da neće biti lako smatra Dejan Radonjić, trener beogradskog kluba.

“Galatasaraj je prošle sezone bio među osam najboljih u Evroligi. Zadržao je oskosnicu tima, Aroja, Ercega i Džavaija i doveo nekoliko kvalitetnih igrača. Jedan njihov igrač plaćen je kao ceo tim Zvezde. Ipak, ne igra novac i imamo pravo da se nadamo da pred našim navijačima, možemo da napravimo podvig i pobedimo”, rekao je Radonjić za Tanjug.

Istakao je da je jedan igrač Galatasaraja odigrao evoroligaških utakmica koliko svi igrači Zvezde, da njegove igrače čeka težak meč i da je bitno da prođu školovanje u najjačem evropskom takmičenju.

“Očekivano je da bude oscilacija, i dobrih i loših perioda utakmice. Važno je da navijači dođu u što većem broju i da pomognu mladom timu da savlada kvalitetnog rivala”, dodao je Radonjić.

Odličnoj atmosferi nada se i košarkaš Nemanja Dangubić.

“Veoma smo uzbuđeni što počinje Evroliga. Veliki deo ekipe debituje u ovom takmičenju, jedan od njih sam ja i zato je iščekivanje još veće. U ‘Kombank areni’ je uvek lep ambijent i očekujemo sjajnu atmosferu”, ističe on.

Večeras će na teren iz D grupe i Valensija i Olimpijakos. Branilac titule Makabi igraće u Tel Avivu sa Limožom, a evroligaška utakmica će biti igrana večeras i u Zagrebu, gdje će Cedevita dočekati Unikahu (19 časova).

Košarkaš Cedevite Ante Delaš rekao je da igrači jedva čekaju da počne meč i da će dati maksimum, ali da nema smisla govoriti da će njegov tim pobijediti ili biti ravnopravan, dok je trener Jasmin Repeša nahvalio protivnika.

“To je ekipa koja je po igri trenutnno među dvije-tri najbolje u Europi. Na pripremnom turniru u Istanbulu je izgledala fantastično, dobila je Olimpijakos i Efes i izgubila u egalu od CSKA, a prvenstvo Španije je otvorila uvjerljivo. Na svakoj poziciji ima dva iskusna i superkvalitetna igrača. Mogu odgovoriti svim zahtjevima moderne košarke. U odbrani igraju fantastično, daju puno laganih poena u trku i nakon skoka u napadu”, kaže on.