Teletović: Mislim da smo odradili vrhunski posao

[dropcap]SARAJEVO[/dropcap] Nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u košarci zavisi od susreta Velike Britanije i Islanda.

“Ako Velika Britanije savlada Island, a mi njih dobijemo u Sarajevu, mislim da smo time sve riješili i da idemo na Evropsko prvenstvo”, izjavio je bh. košarkaški reprezentativac Mirza Teletović, javlja Anadolu Agency (AA).

Teletović je danas u Sarajevu održao trening sa mladim bh. sportistima u okviru porjekta “Fer igra za fer djetinjstvo”, čiji su organizator Sportske igre mladih, nakon čega je odgovarao na pitanja novinara vezano za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

“Nije bilo lako, imali smo dosta tih nekih problema sa igračima i ozljedama. Međutim, imamo jako iskusnog selektora koji je to sve fino posložio i razgovarao sa igračima. Imali smo jedan jedini cilj, a to je da pobjedimo i da idemo na Evropsko prvenstvo”, kazao je Teletović.

On je dodao da će nastavak kvalifikacija dosta ovisiti od utakmice između Islanda i Velike Britanije. Prema njegovim riječima, u slučaju da Velika Britanija dobije Island, a reprezentacija BiH ostvari pobjedu nad Britancima u Sarajavu, biće riješen odlazak na Evropsko prvenstvo.

Teletović takođe kaže da u nedjelju u Sarajevu očekuje sličnu atmosferu kao i protiv Islanda u Tuzli dodavši da je reprezentacija to zaslužila svojim rezultatima koje ima i sa svim trudom i radom koje je uložila do sada.

“Island ima dobru reprezentaciju. Nadam se da će Velika Britanija biti na nivou i pobijediti. Ali ako opet dođe do Islanda, mi smo spremni i možemo ih sigurno pobijediti”, kaže jedan od najuspješnih bh. košarkaša.

Vezano za atmosrferu u ekipi nakon odličnog starta u kvalifikacijama, kapiten bh. reprezentacije je kazao da je atmosfera od samog početka na zavidnom i vrhunskom nivou te da su momci željni i voljni pobjede.

Košarkaška reprezentacija BiH u nedjelju igra svoju treću kvalifikacionu utakmicu za Evropsko prvenstvo protiv Velike Britanije. Utakmica će biti odigrana u dvorani “Mirza Delibašić” u Sarajevu od 20 sati.