Stojčev pred utakmicu s Borusijom: Idemo na pobjedu!

[dropcap]SARAJEVO[/dropcap] Fudbaleri Sarajeva su danas održali trening na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović Hase – Koševo” gdje će se u četvrtak sastati sa njemačkom Borusijom Menhengladbah u prvoj utakmici play-offa UEFA Evropske lige, javlja Anadolu Agency (AA).

Fudbaler Sarajevo Miloš Stojčev, za AA je kazao, da slijedi prelijepa utakmica “kako za igrače tako i za navijače Fudbalskog kluba Sarajevo”.

“Napravili smo uspjeh i nećemo se zaustaviti na tome. Ići ćemo na pobjedu kod kuće, kao i u svakoj drugoj utakmici. Jeste to Borusija i jedan renomirani protivnik ali sigurno nećemo ispustiti pobjedu”, rekao je Stojčev.

Srbijanski internacionalac u bh. prestonici istakao je i da je Borusija ekipa iz tzv. “liga petice” te da jedva čeka “sudar” sa kvalitetnom momčadi.

“Ovo je prilika da vidimo gdje smo trenutno i kolike su naše šanse i dometi. Borusija je odlična ekipa koja sigurno ovdje neće doći da se brani, što nama odgovara jer ostali timovi koji su dolazili na Koševo nastupali su s defanzivno orijentisanom igrom”, naglasio je Stojčev, dodavši da u četvrtak očekuje veliki broj navijača.

Trener Sarajeva Dženan Uščuplić rekao je da će u četvrtak na teren izaći njegova najjača ekipa te da trenutno nema problema kada su u pitanju povrede.

“Što se tiče naše ekipe probaćemo da odigramo dobro. Naravno, probaćemo i iskoristiti šanse koje nam se ukažu. Svi igrači su maksimalno spremni i raspoloženi”, poručio je on.

Uščuplić je kazao i da se kroz analize Borusije dalo zaključiti da ima prostora u kojem bi Sarajevo moglo “nešto napraviti”, dodavši: “Želim da u četvrtak stadion bude pun, da naši navijači podrže ove momke koji su svojim radom i igrama u prvenstvu i u Evropi zaslužili da stadion bude pun, odnosno da navijači budu naš 12. igrač na utakmici.”

Utakmica Sarajevo – Borusija Menhengladbah igra se u četvrtak sa početkom u 20:45.