Radonjić: Trebalo vreme da dođemo do planirane igre

[dropcap]BEOGRAD[/dropcap] Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je poslije pobjede nad bugarskim prvakom Levskim da se na početku utakmice kod njegovih izabranika osjetio grč i pritisak.

Crveno-bijeli su večeras u “Pioniru” slavili rezultatom 85:55, u 1. kolu regionalne Jadranske lige.

“Pre meča imali smo predstavljanje ekipe za novu sezonu, a ono je napravilo dodatno opterećenje. Bilo nam je potrebno vreme da dođemo do planirane igre. Levski je na startu pokazao potencijal i talenat, biće konkurentna ekipa, posebno na svom terenu. Koristili su naše probleme u igri u prvoj četvrtini i u većem delu druge. U nastavku smo imali dobru dozu agresivnosti u igri, a plod toga bili su i potezi koji su podizali samopouzdanje ekipi”, izjavio je Radonjić za klupski sajt.

On je istakao da je fantastično što su navijači došli u velikom broju i izrazio nadu da će takva posjeta biti nastavljena.

“Mi ćemo se truditi da budemo sve bolji i da dižemo segmente igre koji još nisu na potrebnom nivou. Ipak, siguran sam da ćemo biti pravi kada to bude najpotrebnije. Očekuje nas meč protiv Cibone koja je možda i jača ove sezone nego što je bila prethodne. Na toj utakmici moći ćemo konkretnije da vidimo u kom smo stanju trenutno i da procenimo koliko će nam još vremena trebati da dođemo do nivoa koji je zadovoljavajući za ovaj deo sezone”, zaključio je Radonjić.

Jedan od debitanata u crveno-bijelom dresu, Nemanja Dangubić, naveo je da je prisustvo velikog broja navijača mnogo značilo ekipi.

“Pokušavali smo da nametnemo svoj ritam igre, a to smo uspeli u drugom poluvremenu. Želeo bih da čestitam igračima Levskog na fer igri i borbi. Na nama je sada da se okrenemo sledećoj utakmici. Imamo još puno da radimo”, kazao je Dangubić.