Nadal ima upalu slijepog crijeva

[dropcap]ŠANGAJ[/dropcap] Rafael Nadal otkrio je da ima zapaljenje slijepog crijeva, ali da će pokušati da nastupi na Mastersu u Šangaju.

Kod upale slijepog crijeva je neophodna hirurška intervencija, pa bi to moglo da znači da Nadal ima neki blaži oblik zapaljenja.

Nadal je u nedjelju bio u bolnici, a nije iz hotela izlazio do utorka kada je izašao na teren i trenirao 45 minuta. On se u drugom kolu Mastersa sastaje sa zemljakom Felisijanom Lopesom.

„Imao sam teška tri dana od dolaska u Šangaj. Mislim da ću pokušati da igram sutra. Moram da sačekam veče i vidim kako ću se osjećati sutra ujutro“, rekao je španski teniser, a prenosi B92.

Nadal je prethodno propustio tri mjeseca zbog povrede zgloba desne ruke, a vratio se na turniru u Pakingu gdje ga je u četvrtfinalu savladao Martin Kližan. Doktori su Nadalu rekli da će pokušati da ga osposobe jakim antibioticima, iako se upala slijepog crijevna riješava gotovo uvijek operacijom.

„Doktori su mi rekli da ponekad može da se izbjegne povreda. Bio sam u blonici pod tretmanom. Djeluje mi da je sada sve pod kontrolom“, dodao je Španac.

On će u svakom slučaju prije ili kasnije morati na operaciju, koja je rutinska.

„Ja sam u Šangaju. Pokušaću da igram. Onda se vraćam kući gdje ću razgovarati sa mojim doktorom.“

Ukoliko Nadal bude odustao ili ispadne u drugom kolu od Felisijana Lopesa, veliku šansu da ga prestigne na drugom mjestu imaće Rodžer Federer.