Mladost se provukla u Jajcu

[dropcap]BIJELJINA[/dropcap] Prva utakmica osmine finala Kupa BiH između jajačkog Metalegea i Mladosti završena je neriješeno, 0:0, a više razloga za zadovoljstvo ovim rezultatom imaju u redovima premijerligaša iz Velike Obarske.

Naime, član Prve lige FBiH bio je mnogo konkretniji i imao bolje šanse za postizanje golova.

“Bila je ovo veoma teška utakmica protiv federalnog prvoligaša. Naš protivnik je igrao odlično, imao je dosta prilika, ali na našu sreću, nisu uspjeli postići pogodak. U revanšu moramo odigrati daleko bolje ako se želimo plasirati u četvrtfinale Kupa BiH”, rekao je golman Mladosti Perica Novaković, koji je bio junak susreta.

Napadač Obaršača Lazar Vidić vjeruje da će eliminisati Metalege u revanšu.

“Ipak smo kvalitetniji rival i vjerujem da uz maksimalno ozbiljan pristup u revanšu ne bi trebalo da bude problema u vezi sa plasmanom među osam najboljih. Nemamo puno vremena za odmor, jer smo misli već okrenuli prema nedjeljnom susretu desetog kola Premijer lige BiH u kome dočekujemo aktuelnog šampiona Zrinjski. Za nas je ovo veoma važan susret i sve sem poraza bio bi veliki uspjeh. Nadam se da ćemo uspjeti da ostvarimo cilj i tako na neki način ovjerimo bod osvojen u prošlom kolu protiv Slavije u Foči”, naglasio je Vidić.