Metalac prejak za Igokeu

[dropcap]BANJALUKA[/dropcap] Košarkaši Igokee poraženi su u kontrolnoj utakmici od Metalca na gostovanju u Valjevu rezultatom 71:83.

Bila je ovo četvrta pripremna utakmica aktuelnog šampiona BiH i drugi poraz.

“Evidentno je da smo dosta umorni, što je normalno u ovom periodu. Noge su teške i to se vidi na terenu, ali ne sme biti opravdanje za poraz od Metalca. Loše smo otvorili taj susret i nismo se držali plana, tako da su nam Valjevci pobjegli odmah na startu i kasnije je bilo teško da ih stignemo. Sada nam ostaje da ispravljamo greške i to mora da bude na nivou do početka Jadranke lige u oktobru”, izjavio je Duško Bunić, centar Igokee, za Glas Srpske.

Naredne provjere izabranici trenera Vlade Jovanovića imaće na turniru u Sarajevu, koji će se održati idućeg petka i subote.

Holandski centar Nik Audendag, koji se nalazi na probi u Igokei, još trenira sa ostatkom ekipe i za nekoliko dana znaće se hoće li sa njim biti potpisan ugovor. Takođe, na treninzima se nalazi i nekadašnji član Filip Adamović, koji održava formu, pošto je u potrazi za novim angažmanom.

Statistika

Metalac – Igokea 83:71 (24:16 24:17 17:17 18:21)

Dvorana: Hala sportova Valjevo.

Gledalaca: 600

Sudije: Juras (Novi Sad), Vesković (Beograd), Nikolić (Zemun).

Metalac: Čampara, Kužeta 8, Dunđerski 2, Kočović 1, Tomašević 5, Kutlešić 8, Malešević 6, Rakićević 6, Majstorović 11, Todorović 12, Jevtović 14, Radenković 10.

Igokea: Adamović 2, Džons 6, Jeremić 16, Radukić 3, Čakarević, Malešević 3, Milošević 4, Bunić 6, Jorović 8, Drenovac 17, Audendag 4, Predić 2.