Krstić: Ivković je odličan izbor za Anadolu Efes

[dropcap]ISTANBUL[/dropcap] Srpski košarkaški as Nenad Krstić tvrdi da je izbor trenera Dušana Ivkovića odličan izbor turskog kluba Anadolu Efesa, sa kojim su oba slavna imena srpske košarke ovog ljeta potpisali dvogodišnje ugovore, piše Anadolu Agency (AA).

U intervjuu za AA Krstić je podsjetio da je sa iskusnim trenerom Ivkovićem radio i u reprezentaciji Srbije i dodao da je on veliki trener sa bogatom karijerom i dobar čovjek.

“Ivković je jedan od najboljih trenera sa kojima sam radio. Zna šta je potrebno da se napavi tim. Smatram da je odličan izbor za Anadolu Efes. Za mene je dodatna radost što ću ponovo raditi s njim”, kazao je on.

Krstić je kazao da je i trener Efesovog rivala Fenerbahče Ulkera, takođe njegov sunarodnjak, Željko Obradović, veoma dobar trener.

“Obradović je poput Ivkovića jedno od legendarnih imena srpske košarke. Radio sam i sa njim. Veliki je to trener”, ocjenjuje Krstić.

Ističući da je turska liga veoma jaka i da su u posljednje vrijeme došla velika imena iz svijeta košarke, Krstić je naveo da uz Efes ima još 5-6 timova koji se bore za titulu šampiona. Dodao je da će dati svoj maksimum kako bi se sa timom okitio titulom prvaka Turske.

Naglasivši da je Efes stvorio novi tim koji krasi mladost i iskustvo, Krstić je kazao da će trebati neko vrijeme da ekipa zaigra na željenom nivou i da je veoma važna podrška navijača koje je pozvao da dolaze na utakmice Efesa, a zauzvrat obećao da će igrači odgovoriti dobrim igrama.

“U košarci je važana timska igra. Dugo sam u ovom sportu i znam kako se nositi sa pritiskom. U košarci se ne sme oslanjati na individualne nastupe jer možete dati i 20 koševa, a da vaš tim bude poražen i da ti koševi nemaju nikakav smisao. Važno je da ekipa igra timski i da pobeđuje”, ističe Krstić, koji je prije dolaska u Istanbul uspješno igrao u moskovskom CSKA.

Osvrnuvši se i na Evropa ligu Turkish Airlines, Krstić je kazao da je Efes u teškoj grupi i da trebaju da razmišljaju o svakoj utakmici posebno. Dodao je da tim ima novog trenera i nove igrače, te da će trud i zalagenje uz timski duh donijeti pobjede. Zaključio je da je osnovni cilj kluba da na najbolji naćin prođe grupnu fazu tog takmičenja.