Paurič: BiH i bez Misimovića posjeduje ekstra klasu

[dropcap]TUZLA[/dropcap] Bosna i Hercegovina igra slično kao Rusija i sutrašnja prijateljska utakmica u Tuzli biće za nas odličan test uoči meča kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koji nas u ponedjeljak očekuje u Moskvi, rekao je za Anadolu Agency (AA) Rene Paurič, selektor fudbalske reprezentacije Lihtenštajna.

Austrijanac na klupi jedne od najslabijih evropskih reprezentacija, kaže da i “Bosna posjeduje izuzetan kvalitet”, dodavši: “I pored toga što za reprezentaciju više ne igraju iskusni igrači poput Zvjezdana Misimovića i Emira Spahića, Bosna ima mnogo kvalitetnih mlađih igrača. Misimović je bio veliki znalac individualac, ali i bez njega BiH posjeduje ekstra klasu.”

Paurič je naglasio i da će u prijateljskom ogledu sa jedinim debitantom na nedavno održanom Svjetskom prvenstvu u Brazilu oprobati pojedine varijante u igri svog tima.

“Nakon što Martin Stoklas, doskorašnji komandant naše odbrane, više ne igra za reprezentaciju u potrazi smo za novim rješenjem na toj poziciji. Meč sa BiH će nas u svakom slučaju približit visokom međunarodnom nivou pred start kvalifikacija za EURO 2016”, kazao je Paurič.

On smatra i da je BiH promijenila stil igre u odnosnu na raniji period.

“BiH je ranije više igrala kroz sredinu terena, a u posljednje vrijeme pokušava igrati više po bokovima kako bi Džeko što prije došao u dobru situaciju za postizanje gola. Bilo je tako i kada nas je BiH pobijedila u Vaduzu rezultatom 8:1 na startu kvalifikacija za prošlo SP. Ovjaj put smo spremni na bosanski stil igre. Kažem, to je dobar test, jer BiH slično igra kao Rusija, tj. obje ekipe su izuzetno jake.”

Selektor Paurič je za AA istakao i da će sutra u Tuzli šansu pružiti i mladom Denisu Salanoviću (18), čiji je otac bh. državljanin, a koji je odlučio nastupati za reprezentaciju Lihtenštajna.

Kao mogući sastav Lihtenštajna u utakmici protiv BiH najavio je: Jele, Kvintans, Frik, Kaufman, Burgmejer, Polverino (Buhel), Vajser, Jildiz, Nikolas Hasler, Erne, Kune (Salanović).

Lihtenštajn bi trebao igrati u formaciji 4-5-1.

Utakmica na tuzlanskom stadionu “Tušanj” zakazana je za sutra sa početkom u 17 sati. Biće to prvi meč fudbalskog A tima BiH u Tuzli ikada.