Košarkašice Čelika planiraju odbranu duple krune

[dropcap]ZENICA[/dropcap] U Gradskoj areni u Zenici večeras je održana prozivka košarkašica Ženskog košarkaškog kluba Čelik za sezonu 2014/15.

Na prozivci su prisustvovali i članovi stručnog štaba, koji su istakli svoja očekivanja o narednoj sezoni.

Trener KŽK Čelik Slobodan Kecman na večerašnjem treningu i prozivci imao je 11 košarkašica koje će se u narednom periodu uigravati za početak nove sezone u kojoj za glavni cilj imaju odbranu duple krune iz protekle sezone. Zeničanke su osvojile prvenstvo i Kup Bosne i Hercegovine, a na međunarodnom takmičenju bile su na korak do plasmana na završni turnir, podsjeća Klix.

Kecman je izjavio da je uvijek teže odbraniti nego osvojiti krunu prvaka, ali da se nada da će u tome uspjeti.

“Samim tim što smo osvajači duple krune na neki način imamo i cilj da odbranimo te titule. Uvijek je lakše nešto osvojiti nego odbraniti, svi hoće da nam skinu skalp, ali nadam se da ćemo odgovoriti svim zahtjevima i da u odbranu titule uđemo spremni. Ovaj igrački kadar još nije potpun, trebaju nam još dvije ili tri igračice, a vrijeme će pokazati kakav smo posao napravili. Nadam se da ćemo uspjeti i da ćemo ponoviti prošlogodišnji rezultat”, kazao je Kecman.

Košarkaški klub Čelik u potrazi je za košarkašicama na poziciji centra, dok na poziciji beka postoji mogućnost povratka Jasmine Bigović, košarkašice koja je prošle godine imala zapaženu igru u Čeliku, te je svojim igrama pomogla Zeničankama u osvajanju duple krune.

Nove košarkašice u zeničkom Čeliku su Nataša Bučevac, koja je nastupala za rumunski Brošov, a u regionalnoj ligi je nastupala za Vojvodinu, u kojoj je ostvarila zavidnu statistiku. Drugo pojačanje je košarkašica Kovina, Tamara Petković, koja je u Regionalnoj ligi nastupala za Mladi Krajišnik i Hemofarm.