Borac navikao na minimalac

[dropcap]BANJALUKA[/dropcap] Fudbaleri Borca pobijedili su Slobodu iz Tuzle rezultatom 1:0 u posljednjoj utakmici 12. kola Premijer lige BiH.

Bila je ovo sedma utakmica Banjalučana zaredom bez poraza, a pri tome su ostvarili pet trijumfa i dva remija. Zanimljivo je da su sve pobjede ostvarili rezultatom 1:0.

Već u trećem minutu domaćin je imao veliku priliku poslije kornera, kada je Mladen Žižović loptu kratko dodao do Joce Stokića, koji je šutirao sa nekih 15 metara, a golman Tuzlaka Irfan Fejzić je krajnjim naporom izbacio u korner. Tri minuta kasnije ponovo se u prilici našao Stokić, koji je šutirao iskosa sa desne strane, ali je lopta otišla pored gola. U 15. minutu Banjalučani su poveli. Žižović i Stokić ponovo su bili u akciji. Žižović je uposlio Stokića, koji je izbjegao ofsajd zamku i šutirao iskosa sa 14 metara, a lopta se od desne stative odbila u mrežu gostiju. Samo minut kasnije opet je Stokić bio u šansi za postizanje gola, ali je lopta poslije snažnog šuta sa 16 metara otišla preko gola, piše Glas Srpske.

U nastavku prvog poluvremena više od igre imala je Sloboda, koja je stvorila nekoliko poluprilika, ali bez ozbiljnijih prijetnji po gol Borčevog čuvara mreže Asmira Avdukića. U 25. minutu zaprijetio je Darko Mitrović, u 35. minutu Omar Pršeš, a u 41. Jasmin Mujkić, iako je lopta poslije njihovih pokušaja završavala pokraj okvira domaćeg gola.

Na početku drugog poluvremena Petar Ilić je, poslije kornera, zahvatio loptu glavom, ali je ona završila pored gola. Samo minut kasnije slobodan udarac sa 25 metara izveo je Stokić, ali se Fejzić nije dao iznenaditi. U 69. minutu Stokić je ponovo bio u prilici, ali je i ovaj put Fejzić izašao kao pobjednik.

Do kraja susreta nije bilo ozbiljnijih prilika, pa su tri boda ostala na Gradskom stadionu u Banjaluci.

Statistika

Borac – Sloboda 1:0 (1:0)

Strijelac: 1:0 Stokić u 15. minutu.

Stadion: Gradski u Banjaluci.

Gledalaca: 1.200.

Sudija: Antoni Bandić (Grude) 6,5.

Žuti kartoni: Žeravica (Borac), Kuduzović, Pršeš, Mehidić, Džafić (Sloboda).

Igrač utakmice: Joco Stokić (Borac) 7,5.

Borac: Avdukić 7, Pilipović 6,5, Jevtić 6,5, Žižović 7 (od 70. minuta Jović -), Ilić 7 (od 81. minuta Dujaković -), Stokić 7,5 (od 90. minuta Savić -), Žeravica 6,5, Subić 6,5, Kostić 7, Bečelić 6,5, Grujić 7

Sloboda: Fejzić 6,5, Salihović 6,5, Omić 6, Pršeš 6,5 (od 83. minuta Šećerović -), Mujić 6, Šarić 6 (od 76. minuta Selamović -), Mujkić 6,5 (od 76. minuta Džafić -), Kiso 6, Mitrović 6,5, Kuduzović 6,5, Mehidić 6