Košarkaši Igokee ne žele zadarski scenario protiv Budućnosti

[dropcap]ALEKSANDROVAC[/dropcap] Košarkaši Igokee nisu na najbolji način otvorili novu sezonu u ABA ligi.

Poraženi su u gostima kod Zadra sa 61:68 uz dosta lošu igru, što je nakon susreta istakao i trener Vladimir Jovanović. Toga su svjesni i igrači, koji se večeras u drugom kolu protiv Budućnosti VOLI žele iskupiti pred svojim navijačima.

Jedan od najiskusnijih u renoviranom timu “Igosa” Branko Jorović očekuje pozitivnu reakciju tima nakon blijedog izdanja u zadarskom “Višnjiku”.

“Dolazi nam ekipa čiji roster izgleda sjajno i definitivno bi mogli igrati Euroligu. Nedavno su doveli Omara Kuka, koji je fenomenalan igrač, i to govori o njihovim ambicijama i kvalitetu. Svakako su za respekt, ali igramo na svom terenu. Nakon lošeg izdanja u Zadru očekujem da odigramo mnogo bolje. Pre svega moramo biti puno organizovaniji želimo li se nositi s timom kakva je Budućnost. Svesni smo da na svom parketu moramo davati i više od svojih mogućnosti kako bismo pobeđivali. Stoga spremno dočekujemo ovaj ogled, sa željom da pred našim navijačima osvojimo bodove. Očekujem pozitivnu reakciju cele ekipe jer ove sezone šansu za bodove moramo tražiti pre svega na domaćem parketu”, smatra Jorović.

Iskusno krilo je već treću sezonu u Igokei, a u tom periodu se tim dosta izmijenio. Za ovu sezonu situacija je slična, kao i prethodne. Otišlo je pet-šest igrača, a stigli su novi, i to uglavnom mlađi košarkaši.

“Na vreme smo počeli da radimo, ali se i dalje oseti da smo imali mnogo promena u timu. Imamo problem sa uigranošću, ali su i ostali timovi u sličnoj situaciji. Trebaće nam vremena da dođemo na svoj najviši nivo. Moramo još dosta raditi i na igri i na atmosferi u timu. Mislim da ćemo kako liga bude odmicala igrati sve bolje i bolje”, rekao je Jorović.