Vokri: Očekujem 3:0 za Albaniju

[dropcap]PRIŠTINA[/dropcap] Predsjednik kosovskog fudbalskog saveza Fadilj Vokri rekao je danas da očekuje da Evropska fudbalska unija (UEFA) kazni Srbiju i utakmicu na stadionu Partizana regsitruje sa 3:0 u koristi Albanije, jer je “domaćin odgovoran za prekid meča”.

Vokri je u emisiji “Slobodno srpski”, koja se realizuje u produkciji Medija centra u Čaglavici, rekao da je nedopustivo da publika ulazi na teren i tuče fudbalere, istakavši da se još ne zna ko je izazvao incident s mapom “Velike Albanije”.

“Mnogi spekulišu o dogadajima na utakmici Srbija Albanija, ali činjenica je da još ne znamo ko je izazvao provokaciju sa dronom i mapom Velike Albanije i zašto”, rekao je Vokri.

On je međutim istakao da se na terenu desio napad na fudbalere Albanije, što je, po njegovim riječima, nedopustivo.

“To je bio glup incident, ali ono što smo kasnije vidjeli sa ulaskom publike koja je napala igrače, to je nezamislivo za sportske terene. Uzrok za incident mogao bi da se traži od samog početka utakmice kad su se čule rasisticke parole sa tribina. Međutim, ne znamo ko je izazvao incident s mapom Velike Albanije, jer nadležni organi još nisu nikog identifikovali. Trenutno ne možemo zbog toga da napadamo ni Albaniju ni Srbiju”, rekao je on.

Vokri je dodao da u ovom slučaju nema pobjednika i da je fudbal i sport na najvećem gubitku, ali smatra da će UEFA na kraju odluku donijeti u korist Albanije.

“Onog trenutka kad su navijači ušli i počeli da tuku fudbalere tu je utakmica završena i rezultat bi trebalo da bude 3:0 za Albaniju”, smatra Vokri.

Ističe da su ga incidenti na nekadašnjem stadionu Jugoslovenske narodne armije na utakmiciji Srbija – Albanija lično pogodili, jer je, kako kaže, najbolje dane svog sportskog života proveo upravo na tom stadionu, kad je igrao za Partizan od 1986. do 1989.

“Na tom stadionu se u moje vrijeme to nikad nije dešavalo, ja ne pamtim da je tu ikad bilo vrijeđanja. Sigurno da se nisam osjećao dobro u trenucima dok sam gledao utakmicu. Još gore sam se osjećao kad je došlo do prekida jer smo svi očekivali sportski spektakl, a došlo je do nečega što niko nije želio”, rekao je Vokri.

UEFA je prošle nedjelje pokrenula postupke protiv Fudbalskih saveza Srbije i Albanije zbog dešavanja na stadionu Partizana. Očekuje se da odluka o prekinutoj utakmici bude donijeta u četvrtak.

Susret u Beogradu prekinut je u 41. minutu pri rezultatu 0:0.