Kiša golova na Grbavici

[dropcap]SARAJEVO[/dropcap] U okviru devetog kola BH Telecom premijer lige Bosne i Hercegovine odigrano je 6 utakmica.

Susret sa najviše golova bio je onaj na Grbavici između Željezničara i Zvijezde.

Željezničar – Zvijezda 5:3

U sjajnoj utakmici na Grbavici gledaoci su vidjeli čak 8 golova, što se ne dešava često u elitnom rangu bh. fudbala, piše Klix.

Do 5. minuta susreta “plavi” su vodili sa 2:0 golovima Bučana iz penala i Varee. Doljančić je smanjio na 2:1 u 31. minutu, a nedugo nakon toga Željo je preko Bajića postigao i treći gol.

Početkom drugog poluvremena, gosti iz Gradačca su smanjili na 3:2 zahvaljujući golu Isanovića, a izjednačenje je stiglo u 66. minutu, nakon što je Stojanović postigao treći gol za Zvijezdu.

Sjajni Riad Bajić ponovo je u 74. minutu doveo Željezničar u vođstvo, da bi isti igrač postavio konačnih 5:3 za Željezničar.

Radnik – Borac 0:1

Gosti iz Banjaluke su poveli u 37. minutu preko Jovića što je, ispostaviće se, bio i pobjednički gol za Borac.

Čelik – Drina 0:1

Pred skoro praznim tribinama na “Bilinom polju” Čelik je danas dočekao Drinu iz Zvornika. Gostujuća ekipa je slavila evrogolom Rustemovića u 66. minutu.

Olimpik – Travnik 3:0

U samo minut vremena Olimpik je na Otoci stigao do vodstva od 2:0. Prvo je Handžić doveo “vukove” u vođstvo da bi već u sljedećem napadu Brković matirao golmana Travnika. Isti igrač postigao je i treći gol za Olimpik i konačnih 3:0.

Vitez – Sloboda 3:1

U atraktivnom prvom poluvremenu bilo je nekoliko šansi na obje strane. Ipak, domaća ekipa je povela pred kraj prvog dijela preko Kapetana.

Pet minuta drugog dijela bilo je dovoljno Vitezu da udvostruči prednost. Strijelac drugog gola bio je rezervista Pinjuh.

Ubrzo je Sloboda smanjila preko Sarića, da bi Smriko postavio konačnih 3:1 za domaću ekipu.

Zrinjski – Velež 2:0

Zrinjski je pod “Bijelim Brijegom” pobijedio gradskog rivala rezultatom 2:0. Pogotke su postigli Crnov u 34. minutu sa 11 metara i Nikolić u 48. minutu.

Službenu tabelu pogledajte OVDJE.