Hamiltonovo odijelo najvrednije na svijetu

S bolidom od 1.000 konjskih snaga Luis Hamilton kreće po peti naslov svjetskog prvaka u Formuli 1. Tridesettrogodišnji Britanac ide u lov na Mihaela Šumahera, koji ima sedam naslova, a u novu sezonu kreće sa sponzorskim ugovorima od 128 miliona evra.

Mercedesova dominacija traje od 2014. godine i etablirali su se kao tim koji privlači bogate sponzore. Tako će na prvoj utrci u Australiji Hamilton na sebi imati odijelo sa 12 sponzora, koji su za takvu uslugu platili 128 miliona evra. Poređenja radi, dres Mančester Sitija za ovu sezonu ima tri sponzora, Etihad, Nexen i Puma, pa “vrijedi” 108 miliona evra, 20 miliona evra manje od Hamiltonova.

Najizdašnija je malezijska naftna kompanija Petronas, koja izdvaja 57 miliona evra, a odmah iza nje je Mercedes sa 34 miliona evra. Uz dva glavna, Hamilton je napravio ugovor i s nekoliko “manjih” sponzora, tek toliko da se nađe. Pa, su tako na odijelu Tomi Hilfiger, Puma, Bose i Monster Energy – koji daju 11,5 miliona evra.

Modni magnat Tomi Hilfiger odabrao je Hamiltona za globalnog manekena i za to mu dao dodatnih 4,5 miliona evra.

“Hamilton je odličan vozač, ali i odličan pregovarač”, rekli su iz Hilfigera.

U to ne treba sumnjati. Krajem godine ističe mu ugovor s Mercedesom i nešto prije Nove godine Hamilton će krenuti u pregovore o novom.

(24Sata.hr)