Sedmi tripl-dabl u sezoni za Jokića

Jokićev tripl-dabl u pobjedi nad Torontom
Jokićev tripl-dabl u pobjedi nad Torontom

Nikola Jokić ponovo je oduševio sve ljubitelje košarke, pošto je za samo za samo tri četvrtine ostvario tripl-dabl učinak protiv Sakramento Kingsa.

Centar Denvera je poslije tri perioda igre postigao 20 poena, uz 11 skokova i 10 asistencija, uz šut iz igre 8/10, trojke 4/4, a Nagetsi su na kraju slavili rezultatom 130:104.

Perfekcija na terenu Jokića, ali i Denvera, koji je zadržao šanse za plej-of, uprkos tome što srpski košarkaš nije forsirao u finišu.

Ovo je bio sedmi tripl-dabl momka iz Sombora u sezoni čime se izjednačio sa Viltom Čemberlenom po broju tripl-dablova u sezonin kod centara.

Nikola je prije manje od mjesec dana, tačnije 16. februara, ostvario tripl-dabl za 14 minuta što je bio najbrži takav učinak u istoriji NBA lige.

Iako je na zvaničnoj statistici pisalo da je Jokić ostvario tripl-dabl za 17 minuta, to ipak nije tačno, pošto je grafika bila pogrešna. Nikola je na kraju za 29 minuta ostvario ovaj fantastičan učinak.

Najefikasniji u ekipi Majka Melouna bio je Geri Heris sa 21 poenom, 20 je postigao Džamal Mari, četiri više od Vilsona Čendlera.

Kod gostiju Bogdan Bogdanović nije bio previše raspoložen i duel je završio sa 6 poena (2/10 iz igre, 1/7 za tri, 1/2 slobodna bacanja), uz skok i 3 asistencije za 23 minuta. Najbolji je bio Badi Hild sa 18 poena, dok je četiri manje dodao Kostas Kufos.

Denver je sada deveti na Istoku sa skorom 37-30, pobjedom više, ali i porazom više od Los Anđeles Klipersa, dok je Sakramento na 12. mjestu sa učinkom 21-46.

(b92)