Ðorđević tipuje polufinale

[dropcap]MADRID[/dropcap] Košarkaši Srbije igraju sutra u Madridu protiv selekcije Brazila meč četvrtfinala Svjetskog prvenstva, a selektor Aleksandar Ðorđević je istakao da je najveći kvalitet njegovog tima zajedništvo i želja za uspjehom.

Poslije promjenjivih partija u prvoj fazi takmičenja, Ðorđevićevi izabranici su “pregazili” Grčku u osmini finala i najavili da imaju velike ambicije, koje čak uključuju i borbu za medalje u Španiji.

“Želimo da odigramo dobro i zabeležimo još jednu pobedu. Imamo pravo da verujemo u to. Ova ekipa je pokazala kako se to radi i ima veliko zajedništvo. Ne mora svako da pruži najviše, već svako da pokaže najmanje moguće potrebno za polufinale”, rekao je Ðorđević izvještačima srpskih medija u Madridu.

Srbija i Brazil su već igrali u prvoj fazi takmičenja i “karioke” su u toj utakmici slavile sa 81:73.

Ðorđević je istakao da Srbija poštuje svakog rivala, ali da ga se ne plaši. On je naveo i da je Brazil veoma kvalitetna selekcija sa dobrim trenerom Rubenom Manjanom.

“Očekujem da će sutrašnja utakmica biti drugačija u odnosu na prvu fazu. Važno je da im fizički odgovorimo, da zaustavimo centre i ne dozvolimo da nas iznenade, kao što je to bio slučaj sa Markinjosom u prvom meču”, naveo je selektor Srbije.

Ukoliko se plasira u polufinale, selekcija Srbije će ponoviti rezultat od prije 4 godine sa šampionata u Turskoj.

Sutrašnji četvrtfinalni duel Srbije i Brazila igra se od 18 sati u Madridu.

Pobjednik meča Srbija – Brazil u polufinalu SP igraće protiv boljeg iz duela Španija – Francuska.