Andrea Arsović ovjerila vizu za Rio 2016.

[dropcap]GRANADA[/dropcap] Reprezentativka Srbije u streljaštvu Andrea Arsović zauzela je danas peto mjesto vazdušnom puškom na prvenstvu svijeta u Granadi i osvojila kvotu za učešće na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016.

Arsovićeva je nakon odličnog rezultata u kvalifikacijama i upucanih 418,6 krugova takmičenje završila na petoj poziciji sa 143,3 krugova.

“Presrećna sam zbog osvojene vize za Rio i činjenice da sam prva Srpkinja koja je uzela kvotu za učešće na Olimpijskim igrama. Malo sam tužna što u finalu pojedinačno nisam uzela medalju, ali nadam se boljem rezultatu u nastavku takmičenja”, izjavila je Arsovićeva nakon nastupa na streljištu u Granadi.

Arsovićeva nastavlja takmičenje u četvrtak, kada je na programu prvenstva svijeta nadmetanje u disciplini malokalibarska puška trostav.

Ranije danas u ekipnom dijelu takmičenja ženska reprezentacija Srbije u sastavu Andrea Arsović, Ivana Maksimović i Katarina Biserčić osvojila je bronzanu medalju u gađanju vazdušnom puškom postigavši rezultat od 1.244,3 krugova.