Da li je slovenački sudija Damir Javor oštetio Crvenu zvezdu?

Crvena zvezda i Olimpijakos odigrali su u Beogradskoj areni jedan od najuzbudljivijih mečeva ove sezone u Evroligi, a da sve dobije kontroverznu notu pobrinuo se arbitar Damir Javor, na koga su se iz Kluba s Malog Kalemegdana već nekoliko puta žalili u prošlosti, zbog njegovih odluka na mečevima elitnog takmičenja, ali i ABA lige.

Beogradski crveno-bijeli uspjeli su da se vrate protiv crveno-bijelih iz Pireja, potom su ispustili trijumf u samom finišu i otišlo se u produžetak, da bi se sporni trenutak dogodio na 21 sekundu do kraja.

Marko Gudurić krenuo je u prodor, ispriječio mu se Dimitros Agravanis – Marko je izgubio kontrolu nad loptom, ali je, barem tako djelovalo, uspio da je od ruke protivnika pošalje u aut.

Međutim, iako je njegov kolega, koji je bio udaljen manje od metar od mjesta događaja, odmah pokazao da je lopta za domaće, slovenački arbitar, koji se u tom trenutku nalazio na drugom kraju terena, zahtjevao je da pregleda snimak.

Ekspertiza je trajala nekoliko minuta, Javor je na kraju pozvao i kolegu na dodatno savjetovanje, prije nego što je na kraju odlučio da dodjeli loptu Olimpijakosu.

Gosti su to maksialno iskoristili i pogotkom Jorgosa Printezisa stigli do pobjede (66:64).

(B92)