Poraz Zvezde nakon produžetaka

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Olimpijakosa sa 66:64 poslije produžetka, u utakmici 27. kola Evrolige.

Odlučujuće poene postigao je Jorgos Printezis tri sekunde prije kraja, kada je kao protiv CSKA prije nekoliko godina, flouterom postavio konačan rezultat.

U poslednjim trenucima pokušao je Čarls Dženkins sa pola terena, ali nije bio precizan.

Napadu u kojem je asistirao Grin prethodila je neobična situacija – poslije prodora na dvadesetak sekundi do kraja, Marku Guduriću je ispala lopta, on je uspio da se snađe, ali je sudija Javor više od minuta gledao ponovljeni snimak.

Dosuđena je mrtva lopta, a pošto je strelica pokazala za Olimpijakos, Grci su dobili napad koji je, ispostaviće se, bio odlučujući.

Beogradski ’crveno-bijeli’ su uspjeli da nadoknade minus od 13 poena sa poluvremena, stignu nadomak herojskog preokreta, ali nisu uspjeli i sada moraju da ostvare dvije pobede kako bi bili sigurni učesnik Top 8 faze.

Izabranici Dejana Radonjića zauzimaju osmu poziciju sa 15 pobjeda i 12 poraza, dok je na devetoj poziciji Darušafaka sa skorom 13-14. Srpski i turski klub sastaće se u posljednjem kolu kada bi moglo da se odlučuje ko će u narednu fazu takmičenja.

Isti učinak, ali i bolji međusobni skor od Zvezde ima Efes, dok su ispred Panatinaikos i Baskonija sa 16 trijumfa i 11 poraza.

(B92)