Basket Una i Mladost jedan klub

[dropcap]PRIJEDOR[/dropcap] Ženski košarkaški klubovi Basket Una iz Novog Grada i Mladost iz Prijedora nastupiće sljedeće sezone kao jedan klub u Prvoj ligi Republike Srpske.

“Klubovi su se na ovaj potez odlučili iz finansijskih razloga. I Basket Uni i Mladosti odgovara da nastupe kao jedan klub, a ostaje da regulišu prava i obaveze i da dogovore pod kojim će imenom igrati. S ovim klubom imamo sedam prijavljenih za nastup u Prvoj ligi RS”, rekao je Dragan Ćazić, generalni sekretar Košarkaškog saveza RS.

Prvu ligu igraće i košarkašice Igokee, Igmana, Slobode, Kozare, Mladog Krajišnika i Trebinja 03, dok Orlovi i Rudar Sport nisu dostavili prijavu za nastup u ovom takmičenju. Ova dva kluba su ranije saopštila da će igrati Prvenstvo BiH jer su nastup izborili na terenu i da neće poštovati odluku Izvršnog odbora Košarkaškog saveza RS da igraju Prvu ligu RS, pišu Nezavisne novine.

KS RS je odluku donio pošto je došlo do izmjene sistema takmičenja na bh. nivou.

Prijedlog nekih klubova je da Prva liga RS za košarkašice startuje 15. novembra, ali sljedeće sedmice će na sastanku s predstavnicima klubova termin biti definisan i izvučeni takmičarski brojevi.

Košarkaši će u Prvoj ligi RS startovati 8. novembra, a takmičiće se Budućnost Pale, Rogatica, Student, Kozara, Bratunac, Teslić, Rudar, Sutjeska, Borac, Prijedor, te Gacko, koje je u petak izmirilo finansijske obaveze prema KS RS. U ovom takmičenju je trebalo da igraju i Radnik BN basket i Drina Birač, ali oni do petka u 15 časova nisu izmirili obaveze. Ipak, u Savezu vjeruju da će i oni biti učesnici Prve lige.

Iz KS RS je saopšteno da su Građanski i Heo, učesnici Lige 13 BiH, izmirili obaveze prema Savezu i da im je skinuta suspenzija.