Kei ide na Novaka, izborio London

[dropcap]PARIZ[/dropcap] Japanski teniser Kei Nišikori pobijedio je Davida Ferera sa 3:6, 7:6 (7-5), 6:4 u četvrtfinalu turnira iz Masters 1000 serije u Parizu.

Nišikori je time obezbijedio plasman na završni turnir u Londonu (9-16. novembra), a u polufinalu će se sastati sa Novakom Đokovićem, piše B92.

Osim što je sebi obezbijedio put u London, Nišikori je pobjedom istisnuo Ferera iz trke, pa će posljednji, osmi učesnik završnog turnira biti Miloš Raonić.

Nišikori je bolje počeo meč, poveo je sa 2:0, ali je Ferer potom zaigrao u nevjerovatnom tempu i „samleo“ je Japanca koji je djelovao umorno. Kada je Španac napravio brejk na početku drugog seta, činilo se da bi lakše od očekivanog mogao da dođe do trijumfa, ali to se nije dogodilo – Nišikori pravi ribrejk.

Sada je Kei bio u naletu, vodio je 5:3 i servirao za set, ali je Ferer uspio da se vrati i izbori taj brejk. U „dodatnom gemu“ bilo je neizvesno sve do Španac je vodio sa 5-2, ali Nišikori se nije predao i sa pet uzastopno osvojenih poena uspijeva da izbori treći set.

Iako je na startu odlučujućeg seta spasio brejk loptu i iako je u jednom trenutku izgubio osam poena u nizu, Nišikori je i u trećem setu izašao kao pobjednik i došao do trijumfa za dva časa i 43 minuta igre.

Meč se završio u pola jedan ujutru, a Nišikori već od 17 sati igra polufinalni okršaj sa Đokovićem. U drugom polufinalu sastaju se Raonić i Berdih.