“Zmajići” spremaju osvetu

[dropcap]VOGOŠĆA[/dropcap] Mlada fudbalska U21 reprezentacija BiH spremna je da pruži maksimum kako bi se revanširala Austriji za prošlogodišnji poraz iz Zenice 0:2.

Izabranici selektora Vlade Jagodića su bez šansi za plasman na EP u Češkoj, odnosno baraž, ali kvalifikacije žele završiti povoljnim rezultatom.

“Damir Sadiković nije trenirao zbog povrede i na njega neću moći računati u ovoj utakmici. Ostatak ekipe je potpuno spreman odgovoriti zadacima i vjerujem da ćemo pružiti dobru partiju. Dobar rezultat treba nam posebno zbog mladih igrača koji su praktično tek zakoračili u U21 tim. Njima će to biti neophodna doza samopouzdanja za budućnost”, smatra Jagodić.

Utakmica pretposljednjeg kola igra se u petak u 20.30 u Sent Poltenu, a na tabeli Grupe 4 vodi Španija sa 18, a slijedi Austrija sa 12, te Albanija, BiH i Mađarska sa po 6 bodova.

Važan meč očekuje od 21 sat mladu reprezentaciju Srbije. Puleni selektora Radovana Ćurčića u Peskari će odmjeriti snage protiv Italijana, koji su im jedni od dva glavna konkurenta. “Orlićima” je za ostanak na liderskoj poziciji u grupi neophodna pobjeda.

“Italijani su favoriti u tom meču. Imamo dosta novih igrača, pa smo protekla četiri dana iskoristili da uigramo linije tima. Kod igrača primetno raste tenzija pred odlučujući susret u kvalifikacijama. To me raduje, jer će tako maksimalno spremno i motivisano ući u meč protiv rivala kome samo pobeda odgovara”, primjetio je Ćurčić.

Srbija vodi u Grupi 9 sa 13 bodova, koliko ima i drugoplasirana Belgija. Slijede Italija sa 12, Kipar sa 6 i Sjeverna Irska sa 3 boda.